Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
 

Dates que es celebra.

Es celebra, si no hi ha cap impediment, el primer diumenge del mes d’octubre de 10h a 13h del matí.

Lloc.

Plaça Campdenmàs. Troban's al google maps : "Mercat de la Joguina "

Foto: Jordi Gasulla

Per què ho fem? D’on va sortir la idea?

Va ser una proposta de l’IMPC que coneixia el model de la Fira del Cop d’Ull que organitza el Centre Excursionista de Banyoles amb molt d’èxit des de fa més de 25 anys. Ens van proposar d’organitzar-ho a Olot i com que lligava amb el nostre tarannà vam decidir fer-ho amb la condició que ens havien de deixar fer a la nostra manera. Ens vam marcar els següents objectius:

-Potenciar i afavorir la reutilització d’objectes infantils que queden en desús.

-Potenciar en la mainada i els joves, l’esperit d’emprenedoria, autonomia i la participació en actes ciutadans.

-Realitzar una activitat perquè els nens i joves s’ho passin bé.

-Realitzar una activitat que doni vida al Casc Antic amb gent i activitat.

 

Història

El primer Mercat de la Joguina d’Olot va ser el dia 7 d’octubre de 2012. Com que no hi ha inscripció prèvia, era un dubte de com aniria però ens vam endur una gran sorpresa. La plaça es va omplir de joves firaires i també de compradors que buscaven les ofertes més bones i les joguines més atractives. Com en d’altres ocasions no ens esperàvem un èxit tan aclaparador.

A banda de les parades vam plantar el nostre gegant i sempre hi ha un equip de música per fer ambient i donar indicacions als firaires. L’any 2013 hi vam tornar però vam afegir una acció solidària conjuntament amb la Fundació Richi contra el Càncer infantil. L’experiència va ser tan bona que a l’any següent hi vam tornar.

L’any 2014 i aprofitant que sempre teníem un equip de música per ambientar apareix Radio Mercat de la Joguina que va informant a tothom de les coses que passen a la fira i posa música durant l’acte. Aquest any, enlloc del nostre gegant plantem a la plaça un ós (com si fos de peluix) inflable de 3 metres d’alt.

L’any 2015, per la mort d’en Simó, soci i company estimat, vam traslladar el Mercat al segon diumenge d’octubre i li vam dedicar a ell. Aquell dia vam fer en directe el sorteig de Festes del Tura que consistia en tres àpats a tres restaurants amb estrelles Michelin.

Cada any, a banda de tot el que ja us hem explicat, al Mercat es recullen joguines per a la Quina benèfica de Nadal de l’Espai Larai. Els responsables de l’Espai Larai cada any han de fer viatges per poder-se emportar totes les donacions.

 

Per cert, si voleu posar una parada al Mercat de la Joguina ja cal que sigueu matiners. Tot i que el Mercat comença a les 10h del matí a partir de quarts de 8 ja hi ha gent que hi va per aconseguir els millors llocs.

 

Funcionament (Bases del Mercat)

DIUMENGE, DIA ..... d’OCTUBRE

Placeta de Campdenmàs.

De 10 a 13h

Participants de 6 a 16 anys

NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

 

BASES DE PARTICIPACIÓ.

 

-L’horari del Mercat serà de 10h a 13h al a Placeta Campdenmàs.

-L’edat dels participants és de 6 a 16 anys.

-La participació és gratuïta i no cal inscriure’s prèviament.

-Els participants han de portar tots els elements necessaris per muntar la parada.

-Els firaires podran posar la parada en qualsevol lloc de la plaça. L’organització indicarà, si cal, la distribució perquè tothom estigui bé, en un lloc visible i hi hagi pas per als vianants.

-La mainada i els nois i noies són qui gestionen la parada. (no hi haurà parades d’adults)

-Només es poden vendre o intercanviar objectes infantils, juvenils o objectes fabricats o creats pels propis participants.

-Al final, cal deixar l’espai net i endreçat.

-Hi haurà un punt d’informació AOAPIX per a qualsevol dubte o aclariment.

-En cas de pluja l’acte quedarà anul·lat.

Col.aboradors :

 
   

Programa OLOT TV

Vídeo edició 2012 . ElGarrotxí.cat