L'entitat

L'ASSOCIACIÓ CULTURAL I RECREATIVA D'OLOTINS AMICS DEL PORC I DEL XAI

 

L'any 1989 a Olot una colla de joves ens vàrem plantejar la possibilitat de crear una associació amb l'objectiu primordial de passar-nos-ho bé.


En un primer moment, les activitats eren purament recreatives i de caràcter privat. Més tard, quan el grup inicial va créixer, es van començar a realitzar diferents actes per a la ciutat d'Olot amb motiu de la Festa Major.


En aquest sentit, l'associació ha seguit tres línies d'actuació:

  • Recuperar tradicions, en altre temps significatives per a la ciutat i la comarca. És el cas de l'Estirada de Corda o el de l'autèntica Quina tradicional, cantada al local de l'Orfeó Popular.
  • Crear i mantenir actes perquè els olotins participin activament. És el cas del llançament de pinyol d’oliva, la marranada, la Turinada, el concurs de paelles o el ja famós Ball de l’Hora que tenen lloc per Festes del Tura al bell mig del Casc Antic d’Olot.
  • Participar en moltes de les activitats populars de la ciutat, com per exemple, el Carnaval, en mítics campionats populars de Bàsquet i Voleibol o recentement en el 125è aniversari dels gegants d'Olot.


Actualment, l’associació la composen un total de 100 persones. El nostre funcionament es fonamenta en les comissions encarregades d’organitzar els diferents actes i coordinades per la Junta i l’Assemblea.

 

 

 

LÍNIES D'ACTUACIÓ

 

RECUPERACIÓ DE TRADICIONS

Intentar recuperar actes que en el seu moment varen quedar oblidats però que amb el pas del temps tornen a tenir validesa

 

CREACIÓ D'ACTES NOUS

Aportar noves idees per fer que la gent participi és un dels objectius que defineixen l’AOAPIX des del seu inici. La instauració i el manteniment de diversos actes durant les Festes del Tura n’és per tant, una conseqüència lògica.

 

PARTICIPACIÓ EN ACTIVITATS POPULARS

La vitalitat de la ciutat olotina la mantenim entre totes les entitats i, per aquesta raó, l’AOAPIX no es limita a participar en els seus propis actes. Som presents en moltes iniciatives populars que busquen la mobilització de la gent amb finalitats lúdiques, esportives i de sensibilització social.

 

FINALITAT PRINCIPAL

El nostre principal objectiu es passar-ho bé i recuperar, participar i organitzar actes populars que potenciïn la participació de la població de totes les edats.
Tots els nostres actes són populars i gratuïts, participem activament, sempre que ens és possible,en totes aquelles activitats organitzades per altres associacions.

Nom: Associació Cultural i Recreativa Amics del Porc i del Xai d'Olot - AOAPIX-
NIF: G17343682
Destinataris: Persones de qualsevol edat
Tipus d'associació: Cultural, gastronòmica i recreativa
Número de registre: 2013-J / 2
Registrada a: Girona
President/a: Sr. Jaume Moliné i Millastres
Adreça: c/ Bonaire, 20 - Can Boquica-
Telèfon: 972 27 09 83
Correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Pàgina web: aquesta
Facebook: https://www.facebook.com/PenyaAoapix
Municipi: OLOT
Codi Postal: 17800
Comarca: La Garrotxa