Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

L'ASSOCIACIÓ CULTURAL I RECREATIVA D'OLOTINS AMICS DEL PORC I DEL XAI

 

L'any 1989 a Olot una colla de joves ens vàrem plantejar la possibilitat de crear una associació amb l'objectiu primordial de passar-nos-ho bé.


En un primer moment, les activitats eren purament recreatives i de caràcter privat. Més tard, quan el grup inicial va créixer, es van començar a realitzar diferents actes per a la ciutat d'Olot amb motiu de la Festa Major.


En aquest sentit, l'associació ha seguit tres línies d'actuació:

  • Recuperar tradicions, en altre temps significatives per a la ciutat i la comarca. És el cas de l'Estirada de Corda o el de l'autèntica Quina tradicional, cantada al local de l'Orfeó Popular.
  • Crear i mantenir actes perquè els olotins participin activament. És el cas del llançament de pinyol d’oliva, la marranada, la Turinada, el concurs de paelles o el ja famós Ball de l’Hora que tenen lloc per Festes del Tura al bell mig del Casc Antic d’Olot.
  • Participar en moltes de les activitats populars de la ciutat, com per exemple, el Carnaval, en mítics campionats populars de Bàsquet i Voleibol o recentement en el 125è aniversari dels gegants d'Olot.


Actualment, l’associació la composen un total de 100 persones. El nostre funcionament es fonamenta en les comissions encarregades d’organitzar els diferents actes i coordinades per la Junta i l’Assemblea.