Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

LA MARRANADA (O "ENCIERRU DE MARRANS") És un dels actes més participat dels que organitza la Penya per Festes del Tura. Es tracta de còrrer davant d'uns marrans, per un recorregut pel mig d'Olot, a l'estil dels "encierrus" de toros. Per Festes marca't aquest acte, perquè NO T'HO POTS PERDRE !!!

 

 L'ASSASSÍ

És l'animal més perillós de tot el ramat. Envesteix sense contemplacions fins i tot als seus companys de ramat. És totalment imprevisible i és molt agressiu. Lidera el grup i no perdona. Cal anar molt en compte ja que és, de la sisena, el més experimentat en lesionar els corredors.

EL BANYABAIX

És un animal molt tossut. Té les idees fixes i quan se les agafa amb algú no el deixa de petja en tot el recorregut. Tot i que no és molt agressiu, la seva insistència el fa ser perillós. Rep aquest nom per la forma de les seves banyes.

EL BANYUT

És el que té les banyes més imponents. Sota la cornamenta, un front cenyit ens delata les seves males intencions. No recula mai, sempre corre cap endavant, però no dubte ni un moment a envestir si troba algú que li barri el pas.

EL BOIG

Se'l reconeix perquè normalment treu la llengua pel costat i té una de les banyes, a diferència de la resta del ramat, cargolada malament. No és agressiu però el seu comportament és totalment imprevisible. És una de les bèsties que pot donar sorpreses.

EL MANDRÓS

Se'l reconeix perquè té les orelles caigudes. Disposa d'un bon banyam tot i que pel seu caràcter pacífic no l'utilitza. De totes maneres, suposem que per mandra mai varia el recorregut i, per tant, val més no posar-se al davant.

EL TRAÏDOR

Té les banyes molt llargues i altes. La forma de la boca li dibuixa un somriure sarcàstic molt característic i molt adient per a la seva personalitat de marrà esquerp i astut. Aquesta bèstia és molt perillosa ja que normalment es gira i s'encara a les persones que corren rera el ramat.