Música

 

 

El Ball del Porc i el Xai té tres músiques diferents: la primera que és el passant, quan el Porc i el Xai arriben i entren a la plaça, després el ball i finalment el valset, quan es convida a tothom a ballar juntament amb el Porc.

Amb el temps hem aconseguit tenir diferents versions de cadascun. Fins i tot un membre de la Penya hi ha posat lletra.

Amb el reproductor podreu escoltar-les totes.Trieu la que més us agradi.

 

 

 

El primer Ball de l'Hora. L'any 1991. Ningú de la Penya AOAPIX, però absolutament ningú, hagués dit que 21 anys més tard encara s'estaria fent aquest acte i amb una participació de gent impressionant. Omple de satisfacció veure com ha anat evolucionant allò que en un moment d'inspiració va passar per al cap d'alguns, se li va donar forma i es va posar en el programa de festes d'Olot.

En aquest any encara es mantenia viva la idea inicial d'entendre la Turinada i el Ball de l'Hora com dos actes diferenciats, però un era la finalització de l'altre. I el recorregut de la Turinada encara era l'original: del Turin fins al Tura, on el via-crucis finalitzava amb un ball que durava exactament una hora.

Al 1993 la Turinada encara es feia pels carrers del centre d'Olot. Érem pocs els participants i es passava bé per tot arreu. No va ser fins al cap de dos anys que, per qüestions de seguretat, d'un recorregut es va passar a dos: la Feixa de Dalt i la Feixa de Baix. Aquests dos noms s'associaven per aquella època en els bars que hi havia del Firal amunt (Watson, Virolet, Flash...) i els que hi havien del Firal cap avall (Allen, Transit...) alguns dels quals encara existeixen amb un nom diferent. Segur que algú encara en té records.

Aquest any neix el gegant del Porc i el Xai. La nostra intenció era que allà on anava la Penya, anava el gegant i així ho vàrem fer amb tots els actes del primer any. No cal dir que aquesta decisió es replantejar automàticament durant la Turinada. Va ser impossible, ja hi havia molta gent i portar un gegant de 80 Kg. era massa feixuc. El vàrem deixar a mig camí, just quan passàvem pel carrer de St. Ferriol.

 

Ep! i per agossarats nosaltres. També teníem la intenció que a mig recorregut ballés.

Subcategories

Les coses, normalment les veiem, sabem o escoltem d'una manera determinada. Des d'aquest apartat intentarem que es puguin veure, saber o escoltar des d'una altra òptica, ni millor ni pitjor, simplement diferent a l'habitual.