Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

La Penya, per celebrar el seu desè aniversari, va repartir durant aquestes Festes el segon (i de moment últim) número de la publicació de collita pròpia Pota i Tripa. Ni engreixa ni atipa. Fidels a l'estil de treball que sempre ens ha caracteritzat, el Pota i Tripa era una publicació de caire satíric on es deien moltes veritats. En aquest segon número vàrem donar veu a les penyes amb qui teníem més relació en aquella època: Coster's, Truges Road, Taurina, Titots, Gats de Sant Miquel, Xafarnat; es va publicar un exhaustiu estudi dels lavabos d'alguns bars de la ciutat; per descomptat que també hi constava la programació dels actes que vàrem organitzar durant les festes; un àlbum de fotos familiars; i un sèrie d'articles més o menys seriosos que no tenen desperdici.

 

Ara bé, la pàgina que va tenir més èxit va ser la que hi constava el taulell del joc del bars. Una espècie de parxís que podies jugar o bé assentat en una taula o fent el recorregut de veritat. Algunes de les caselles teníen "penyora" i es jugava amb una sola fitxa que podia ser el tap d'alguna beguda. L'única cosa que calia portar de casa era el dau.

 

En aquelles festes era habitual trobar colles de gent amb un full de diari a les mans voltant pels carrers i que de tant en tant es paraven, feien una rotllana i tiraven un dau. No semblava pas que s'avorrissin.

 

Algú ho havia de dir

Els actes del desè aniversari, vistos ara amb la perspectiva del temps, denoten un punt d'originalitat només comprensible si ets de la Garrotxa. Per posar alguns exemples:

  • Es va organitzar una caminada popular sota el títol de Marxa del pa i trago. Amb un títol així segur que no només vas a caminar.
  • Es va organitzar al Firal el primer triatló de la palla. Una competició agràrio-esportiva per equips amb proves del tipus, estiba de bales, curses amb les bales rodones, relleus...
  • Una exposició de porcs i xais il·lustres a la Plaça Mercat
  • I una megarrateta. Una parada típica de les festes d'aquell temps (La rateta) però de la mida era la de la Plaça de Braus. Durant aquest acte es va fer el sorteig del número Sopa Tot l'any de franc. El premi va ser 52 sopars per a dues poersones a 52 hostals i restaurants diferents.

 

 

ELS VÍDEOS AL YOUTUBE

 

1 - Stairway to Heaven (Led Zeppelin)

2 - Rock And Roll (Led Zeppelin)

3 - Happy World (Blue 4 U)

4 - Brimful Of Asha (Fatboy Slim)

5 - Video Killed the Radio Star (The Presidents of USA)

6 - Superfort (Josmar)

7 - Why can´t we be Friends (Smash Mouth)

8 - Pata Pata

9 - You Sexy Thing (Full Monty) - (Hot Chocolate)

10 - En La Selva (Juan Perro)

11 - La Vaca Lechera (Radio Topolino Orquesta)

12 - Rappers Delight (Sugarhill Gang)

13 - I Will Survive (Gloria Gaynor)

14 - Stayn alive

15 - I Love Rock'n'Roll (Joan Jett)

16 - Train (Undrop)

17 - Horny 98 (Mousse T. vs. Hot 'n' Juicy)

18 - Come Into My Life (Gala)

19 - Circo Ibérico (Ska-P)

20 - Salta (Seguridad Social)

21 - Un Beso y una Flor (Seguridad Social)