Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ja tenim aquí l'esperat any 2000. Tots els informàtics del món han fet un munt d'hores extres per evitar l'efecte 2000 i assegurar que la terra segueixi girant, les profecies sobre el que ens passarà són d'allò més variades, la celebració del canvi d'any va ser especial a tot arreu... i la Penya AOAPIX, decideix que el Ball de l'Hora duri 10 minuts més.

 

No tenim clar si el motiu va ser el canvi de mil·leni o que aquesta era la decena edició (ja portàvem 10 anys de Balls. Qui ho havia de dir!) la qüestió és que vàrem escollir una cançó de cada any, només un minut de les més representatives segons el nostre humil parer, i les vàrem incloure al final, just abans de cantar L'agiat i Els globus de batet.

 

En el fons, aquests 10 minuts representen la recopilació musical de la música que s'escoltava i ballava durant la dècada dels '90. Com a mínim per una colla de joves que per aquelles dates rondaven els "30 i picu". Nosaltres l'hem titulada Bonus 2000.

 

 

Algú ho havia de dir

 
Amb els anys, el Ball de l'Hora ha esdevingut un acte multitudinari de les festes. Per sort no vàrem patir mai cap desgràcia grossa, però sí que ens hem emportat algun espant.

 

El Ball de l'Hora encara es feia al carrer Baix del Tura. Com que en una punta, davant l'esglèsia del Tura hi muntàvem l'equip de música, si per qüestions de seguretat, si s'havia de fer sortir a alguna persona només ho podíem fer, o bé pel carreró estret del costat de l'esglèsia o per la cruïlla del carrer Baix del Tura amb el carrer Major. A la pràctica, el carreró quedava totalment inutilitzat per la quantitat de gent que hi havia i perquè és molt estret. Segurament aquest era un dels motius pel qual els companys de la Creu Roja, amb molt bon criteri, muntaven el punt d'assistència a la Plaça del Conill.

 

Un any, no recordem quin, una noia es va desmaiar un cop el Ball ja havia començat. El punt més proper d'evaquació era el carreró estret, però tal i com hem dit, estava ple de gent i no era una solució viable. Com són les coses que, treure aquella noia no va ser cap problema. Per instint o per lògica, la gent que hi havia al seu voltant la varen alçar i la van anar passant per sobre els caps de la gent fins arribar al carrer Major on ja l'esperaven per atendre-la. Al final tot va quedar amb un espant. Estem segurs que molta gent ni se'n va adonar de l'incident. Malgrat els moments tensos que es van passar, tot es va fer amb una serenitat admirable.

 

 

 

ELS VÍDEOS AL YOUTUBE

 

1 - It's My Life (Bon Jovi)
2 - Sueño su boca (Raul)
3 - Sex Bomb (Tom Jones)
4 - Tu Calorro (Estopa)
5 - Para no verte mas (La Mosca)
6 - Discovery Channel (Bloodhound Gang)
7 - Jo vaig a la muntanya (Uri Geler)
8 - Vamos de paseo (Miliki)
9 - Zorba el Grec (Desconegut)
10 - Fuera de mi (José el Francés)
11 - Man with the Hex (The Atomic Fireballs)
12 - Solo Vivir (Skalariak)
13 - My Heart Goes Boom (French Affair)
14 - Gypsy Love (Cristal Clear)
15 - Flying Free (Pont Aeri)
16 - Bonus 2000 (Varis)