Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

El programa de festes que va regalar la Penya, per a fer promoció dels actes que organitzava, feia goig. Vàrem ser capaços d'aconseguir els diners suficients per a fer un trencaclosques de cubs. Era petit però bufó. Es van aprofitar les il·lustracions del conte del Porc i el Xai com a dibuixos dels sis trencaclosques i tota la programació d'actes, conjuntament amb els patrocinadors, estava especificada a la capsa.

Ep! que n'estem molt orgullosos perquè encara ara, algun pare et diu que els seus fills hi juguen.

 
 

Algú ho havia de dir

 

Tot l'assumpte dels drets d'autor que persegueix la coneguda SGAE no és un tema nou. La cosa ja fa temps que volta. Com a mínim fa tant com balls de l'Hora s'han fet. I el primer va ser a l'any 1991.

 

Ja per aquelles èpoques, mentre s'estava preparant el Ball de l'Hora, és a dir a mitja tarda, apareixia pel carrer Baix del Tura un senyor que es presentava com a representant de l'SGAE a Olot i venia a cobrar el corresponent cànon. Molt amable ell, demanava pel responsable de l'acte i és clar, com que ningú sabia res l'anàvem adreçant d'una persona a l'altra. Com que també organtizàvem la Turinada, aquell senyor anava a buscar una persona a la Plaça del Mig, on l'adreçàven a una altra persona que estava al carrer dels Sastres i d'allà  al Firal... fins que després de voltar mig Olot, per no trobar a ningú, alguna ànima caritativa li deia que vingués durant el ball, que segur que trobaria al responsable. Resignat, tornava a venir més tard quan el Ball de l'Hora ja havia començat i la història es repetia: d'un membre de la Penya a un altre, fins que finalment algú li deia que com a entitat no en sabíem res i que el que volia cobrar ho havia d'anar a cobrar a l'Ajuntament.

Aquesta història es va repetir, tal i com us l'expliquem una colla d'anys. Els responsables d'aquesta secció podem assegurar quan va deixar de venir-nos a trobar, ni tampoc els motius. Tots imaginem que finalment va veure clar que si volia cobrar alguna cosa, el més pràctic era anar directament a l'Ajuntament. Tampoc podem garantir si l'Ajuntament li va acabar pagant el cànon o el va derivar de nou cap a la Penya. I el més misteriós de tot és que els temes que sonaven al Ball de l'Hora, només els coneixien els discjockeys (un secret guardat a capa i espasa) per tant, com es comptabilitzava l'import total del cànon?

 

ELS VÍDEOS AL YOUTUBE