Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

We Are the World és una cançó escrita per en Michael Jackson i en Lionel Richie el 1985, produida per Quincy Jones i gravada per un grup de quaranta cinc de músics famosos, units especialment per a l'ocasió.

Tota aquesta moguda es va donar a conèixer al món sota el nom de USA for Africa (United Support of Artists for Africa). Els beneficis obtinguts amb la cançó van servir per finançar una campanya humanitària per intentar acabar amb la fam a Etiòpia. Alguns crítics afirmen però, que aquests diners van anar a parar al govern en comptes de la gent.

 
 
 

Alguns dels artistes que hi van participar van ser: Stevie Wonder, Paul Simon, Tina Turner, Diana Ross, Bruce Springsteen, Cyndi Lauper, Bob Dylan, Ray Charles...

 
 

Aquest any s'ha tornat a gravar la mateixa cançó. Aquest cop per a recaptar fons per a la reconstrucció de la illa d'Haití. En total, més de 75 músics, hi han col·laborat: Pink, els Jonas Brothers, Barbra Streisand, Celine Dion, Tony Bennett, Miley Cyrus...

 
 

Com a curiositats, dir-vos que We Are The World 25 for Haití es va gravar el passat 1 de febrer de 2010 als mateixos estudis (Henson Recording Studios, abans A & M Recording Studios) que 25 anys abans és va enregistrar la primera versió del tema i que cap dels músics de la primera versió ha participat en la segona. O sigui que tot són cares noves.

Ja us ho podeu imaginar, a la cara B us deixem ambdues versions. Un quart de segole les separen

 

 

We are the World - 1985

 

 

 

We Are the World 25 for Haití - 2010

 

 

 

buy diazepam