Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Aquesta cançó dels Eagles va aparèixer el desembre del 1976 i donava nom al cinquè LP del grup. 

 

Ja a l'any 1977 va guanyar el Premi Grammy per la cançó, on també estaven nominats als Grammy per l'àlbum. Fins ara se n'han venut més de 16 millons de còpies, només als EEUU. Ha esdevingut una cançò de culte.
Jo la vaig descobrir a Mallorca, el juny de 1977, durant el viatge de fi de curs. Els que van anar de viatge amb mí segur que se'n recorden : cada vespre després de sopar, em gastava la meva assignació diària en la màquina "menja discos" del "hall" de l'hotel. A partir d'aquell viatge, aquesta ha estat, de llarg, la canço de la meva vida. I la vida té moltes sorpreses : el 2006, 30 anys després d'haver-la composat, la van venir a tocar en el concert de Barcelona per mi. Només per mi. O no

 

A la cara B, trobareu en primer lloc la versió original. Com eren i com sonàven els Eagles el mateix any que van crear la cançó. També trobareu com va evolucionar 20 anys més tard . I finalment, com han anat sortint versions i interpretacions d'aquesta (meva) marevellosa cançò. Podeu trobar versions a cabassos. Ara però no més en teniu unes quantes. Que les disfruteu tant com jo (Mon).


HOTEL CALIFORNIA (als '70)

 

 

HOTEL CALIFORNIA (als '90)

 

 

 

 

 

MOONRAISERS (reggae)

 

 

GIPSY KING (latin)

 

 

VOCAL SAMPLING (capella)

 

 

ADEEL SALMAN (free version)