Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

El diumenge, 1 d’octubre, de 10 a 2 del matí, la penya AOAPIX, amb el suport de l’Institut de Promoció de la Ciutat d’Olot, organitza el MERCAT DE LA JOGUINA.

NOTÍCIA : http://www.elgarrotxi.cat/laoapix-organitza-un-referendum-per-a-la-mainada-al-mercat-de-la-joguina-2017/

Per sisè any consecutiu l’Aoapix ofereix la possibilitat, a tots els nens i nenes i nois i noies de 6 a 16 anys, de muntar la seva paradeta per vendre aquelles joguines, llibres, jocs d’ordinador i aparells infantils que per una raó o altra ja han quedat arraconats en un armari. Al mateix temps ofereix la possibilitat a les famílies i a les escoles d’aconseguir aquest material barat i de segona mà, pensant ja en la campanya nadalenca, potenciant la reutilització i el reciclatge. Les bases també permeten que els participants puguin vendre objectes fets per ells mateixos.

L’AOAPIX vol oferir un espai (plaça Campdenmàs) i un temps (10-14h) perquè la mainada s’ho passi bé, aprengui i pugui fer allò que tots hem fet, alguna vegada a la vida, muntar una botigueta al carrer. No cal preinscriures, no hi ha quotes, simplement cal portar tot el material a la Placeta de Campdenmàs i muntar la parada. L’AOAPIX vetllarà per organitzar l’espai i que tothom estigui ben situat.

L’organització recomana, si es vol accedir en cotxe, per descarregar el material, fer-ho per la part superior de la plaça, per l’accés de Sant Bernat. Com que l’espai d’aparcament a la zona és reduit recomanen passar per descarregar i anar a aparcar a una zona més assequible.

La Penya Aoapix recomana a les famílies dels més petits, per treure el màxim de suc a l’activitat, que comparteixin amb els infants les tasques anteriors al mercat. Poden pactar les joguines que posaran a la venda, decidir quin preu tindran els objectes que vendran, pactar què es farà amb els possibles guanys, decidir com s’exposarà el material, …

Les bases demanen a tots els participants que posin els preus a la vista i que un cop finalitzat el mercat deixin net l’espai que han utilitzat. De ben segur que les parades seran ben lluïdes i hi haurà un munt de compradors interessats a trobar la joguina, el cotxet o el conte que busquen a bon preu.

El Mercat de la Joguina, a més a més, és un mercat solidari i per aquest motiu hi haurà un lloc preparat pels més joves de la penya, on es podran fer donatius per a la Fundació Albert Bosch, que recull fons per a la investigació i recerca per trobar solucions mèdiques a les malalties infantils. A més a més, com cada any hi haurà altres entitats que també col·laboraran amb recollida de joguines o informant de diferents campanyes relacionades amb els infants.

Per tercer any consecutiu, a la una del migdia, l’Aoapix sortejarà en directe el número de la Gran Rifa que es va vendre per Festes. El número també es farà públic posteriorment al web, twitter i al facebook de l’entitat.

AQUEST ANY, A MÉS A MÉS, REFERÈNDUM

Aquest any l’Aoapix, a més a més, amb motiu d’una data assenyalada (1-Oct) organitzarà un referèndum. La pregunta és “Voleu treure el puro del Porc?”. Hi podran votar només els nens i nenes de 6 a 16 anys i els membres de la Penya Aoapix. Hi haurà un espai on s’exposaran els motius per al “Sí” i els motius per al “No”.

La decisió de treure el puro al Porc ha creat una divisió interna dins l’entitat. Els geganters, sobretot, no estan gens d’acord en prendre aquesta mesura. El que sí que va obtenir majoria absoluta a l’assemblea de l’entitat va ser la decisió de fer un referèndum per escoltar l’opinió de la mainada.

El referèndum és totalment vinculant i l’Aoapix acceptarà la decisió que surti de l’urna que hi haurà instal·lada a la mateixa Plaça de Campdenmàs de 10 a 14h. La junta electoral de l’Aoapix ja prepara l’urna i les paperetes. Per evitar que es pugui votar dues vegades els membres de l’Aoapix posaran un segell a la mà de tots els nens i nenes que dipositin els seu vot. L’Aoapix demana als adults que no influencïin sobre la decisió dels petits i que els facin rumiar, que pensin el que realment volen i per què.

L’objectiu, a banda de prendre una decisió sobre el puro del Porc, és promoure entre els més joves la participació en la presa de decisions i també promocionar el Referèndum sobre la Independència de Catalunya que es celebrarà el mateix dia.

BASES DE PARTICIPACIÓ.

-L’horari del Mercat serà de 10h a 14h al a Placeta Campdenmàs.
-L’edat dels participants és de 6 a 16 anys.
-La participació és gratuïta i no cal inscriure’s prèviament.
-Els participants han de portar tots els elements necessaris per muntar la parada.
-Els firaires podran posar la parada en qualsevol lloc de la plaça. L’organització indicarà, si cal, la distribució perquè tothom estigui bé, en un lloc visible i hi hagi pas per als vianants.
-La mainada i els nois i noies són qui gestionen la parada. (no hi haurà parades d’adults)
-Només es poden vendre o intercanviar objectes infantils, juvenils o objectes fabricats o creats pels propis participants.
-Els preus de venda han d’estar visibles i clars.
-Al final, cal deixar l’espai net i endreçat.
-Hi haurà un punt d’informació AOAPIX per a qualsevol dubte o aclariment i Ràdio Mercat de la Joguina que informarà puntualment.
-En cas de pluja l’acte quedarà anul·lat.

DIUMENGE, DIA 1 d’OCTUBRE
Placeta de Campdenmàs.
De 10 a 14h
Participants de 6 a 16 anys
NO CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA.

A les 13h del migdia es farà públicament el sorteig de la Rifa de Festes del Tura 2017.

VÍDEOS RELACIONAT:

Vídeo: Mercat de la Joguina